Betekenis Vishnu
Wat betekent Vishnu? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Vishnu. Je kunt ook zelf een definitie van Vishnu toevoegen.

1

6   2

Vishnu


De god Vishnu (of Visjnoe) was een van de meest prominente Indische goden en werd gezien als de beschermer van de wereld. Hij was god van de moed, kennis en macht. Hij zou met drie grote kompassen de wereld gemeten en doorgelopen waarmee hij het universum woonbaar maakte voor mensen.Hij is een bondgenoot van de god Indra die hem helpt tegen zijn ee [..]
Bron: histoportal.nl

2

0   0

Vishnu


Vishnoe is binnen de Trimurti het onderhoudende, zorgzame of beschermende aspect van God in de schepping. Vishnoe is het aspect van God dat alle dingen in het universum doordringt en onderhoudt. Het scheppende of creatieve deel van God wordt verbeeld door Brahma en het transformerende of vernietigende aspect door Shiva.(Wikipedia)
Smeenk - 29 december 2020

3

3   4

Vishnu


Vishnu is een Hindoestaanse jongensnaam en betekent "beschermer van de werelden".
Bron: betekenis-babynamen.nl

4

1   2

Vishnu


Vishnu is de god van het bestaan. Hij bevat veel attributen, wat vaak ook een betekenis heeft. Ook betekent hij veel voor mensen van het vishoënisme. Zijn echtgenote is Lakshmi, wat de godin van de rijkdom, van de welvaart, maar ook voor het geluk betekent. Vishnu staat ook voor de karma.
Anoniem - 12 oktober 2018


Betekenis van Vishnu toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Vipin Vitaliy >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen