Betekenis Strijland
Wat betekent Strijland? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Strijland. Je kunt ook zelf een definitie van Strijland toevoegen.

1

1   0

Strijland


Strijland is een verzameling van gehuchten in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Het ligt in de gemeente Gooik, ten westen van het centrum van Gooik.
Bron: nl.wikipedia.org

2

0   0

Strijland


In de gemeente Utrecht, wijk Leidsche Rijn, ligt een boerderij uit de 17-de eeuw met de naam Strijland. De gronden eromheen stonden bekend als 'Het Strijland'. Langs deze gronden liep de rivier de Rijn (waarvan thans vrijwel niets meer over is). Deze rivier vormde in de middeleeuwen de grens tussen gronden behorende tot het Utrechtse kapittel van Sint-Marie en het gebied van Vleuten en De Meern. In het uiterste oosten van De Meern lag het landgoed en kasteel Voorn. Het kasteel lag aan de Rijn en het land aan de overzijde van de rivier behoorde niet tot dit landgoed. Ook de weg naar het kasteel lag op de 'verkeerde oever' van de Rijn, hetgeen een bron vormde voor juridische strijd tussen eigenaars van landgoed Voorn en het kapittel van Sint-Marie. Het is niet met historische zekerheid te zeggen, maar de naam Strijland zou kunnen worden gelezen als 'Strijdland', gezien de vele malen in de geschiedenis dat juridische strijd rondom dit gebied werd gevoerd.
Kees Mijderwijk - 8 augustus 2020

3

0   0

Strijland


Strijland is een wijk in de Gelderse stad Nijkerk. Rond 1986 werd de laatste woning opgeleverd. De wijk bestaat uit een vogeldeel (het zuidwestelijke gedeelte), een bomendeel (het noordwestelijke gede [..]
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van Strijland toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Zo├Âtroop Biograaf >>