Betekenis Springtij
Wat betekent Springtij? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Springtij. Je kunt ook zelf een definitie van Springtij toevoegen.

1

3   1

Springtij


Def.: het of de meest ontwikkelde der getijden kort na nieuwe of volle maan Toelichting: in het Nederlandse getijgebied na 2 à 3 dagen).Naast de globale aanduiding waar het meervoud (getijden) in de definitie betrekking op heeft, kan, b.v. in berekeningen, een exact punt in de halve maancyclus worden gehanteerd.
anoniem - 17 februari 2016

2

3   2

Springtij


Bij ons tweewekelijks terugkerende omstandigheden van versterkte tijwerking; bij springtij is dan het hoogwater hoger en het laagwater lager dan bij gemiddeld of dood tij; komt voor ruim twee dagen na [..]
Bron: vliz.be

3

3   2

Springtij


De hoogte van de zeespiegel wordt bepaald door de aantrekkingskracht van zon en maan op het water. Dit wordt astronomisch getij genoemd. Als zon, maan en aarde op één lijn staan is de aantrekkingskracht het grootst en spreekt men van springtij.
Bron: knmi.nl

4

2   2

Springtij


Springtij is de periode van het getij waarin het verschil tussen hoog- en laagwater het grootst is. Niet alleen het hoogwater is dan hoger dan gemiddeld, het laagwater is dan ook lager dan gemiddeld. [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

1   2

Springtij


het of de meest ontwikkelde der getijden kort na nieuwe of volle maan
Bron: aquo.nl


Betekenis van Springtij toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Springvloed Stormvloed >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen