Betekenis Riesling
Wat betekent Riesling? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Riesling. Je kunt ook zelf een definitie van Riesling toevoegen.

1

0   0

Riesling


Riesling is een witte druivensoort. Oorspronkelijk zou het een afstammeling zijn van de Heunisch-druif en een Traminer variant. De druif staat als een van de beste soorten bekend. Vooral in Duitsland [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2

0   0

Riesling


Koningin der druiven. Edele witte druivensoort die zeer exclusieve wijnen brengt en vooral in koelere klimaatzones gedijd.
Riesling neemt als geen andere druif de terroir in zich op, vandaar dat ze als de koningin der druiven wordt omschreven.
Ontstaan door een natuurlijke kruising van Heunisch × Vitis vinifera subsp. sylvestris en traminer en door toeval bij de oogst van wilde druiven ontdekt in het Rijngebied. De oudste geschriften gaan terug tot 1402, toen nog vemeld als Rüssling.
De meest beroemde en exclusiefste Riesling wijnproducenten zijn terug te vinden aan de Saar, Mosel en in de Elzas, enkele befaamde onder hen zijn : Egon-Müller; JJ Prüm, Maximin Staadt, Forstmeister Geltz-Zilliken en Trimbach
CarlosDB - 8 december 2020

3

0   0

Riesling


Edelste witte druivensoort van Duitsland en de Franse Elzas. Alle betere Moezel- en Rijnwijnen worden van de riesling druif gemaakt. Het zijn fruitige, lichte wijnen die kunnen verrassen met een perfecte harmonie tussen zoet en zuur.
Bron: wijnkalender.be

4

0   0

Riesling


druif, wit. Officiƫle naam is weisser riesling (D). Kent veel synoniemen, zoals johannisberger, hochheimer of rheinriesling. Midden-Europese herkomst uit rond 1450. Koning onder de druiven. Komt ook [..]
Bron: kapittelberg.be

Betekenis van Riesling toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Caen De Ommelanden >>