Betekenis Ouranos
Wat betekent Ouranos? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Ouranos. Je kunt ook zelf een definitie van Ouranos toevoegen.

1

1   0

Ouranos


Ouranos kan verwijzen naar: Ouranos (mythologie), een figuur uit de Griekse mythologie JFV Ouranos, de studievereniging van de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht.
Bron: nl.wikipedia.org

2

0   0

Ouranos


Oergod. Vader van Kronos. Grootvader van Zeus.
Bron: people.zeelandnet.nl

3

0   0

Ouranos


Hemelgod Ouranos, ook wel gespeld als Uranus (Latijn), is de god van de hemel. Hij was de eerste zoon van Gaia, en later tevens haar man. Volgens de overleveringen waren zij de ouders van de twaalf Titanen. Ze hadden zes dochters; Theia, Rhea, Themis, Mnemosyne, Phoebe en Tethysen, en zes zoons; Oceanus, Coeus, Crius, Hyperion, Iapetus en Kronos. D [..]
Bron: histoportal.nl

4

0   0

Ouranos


Ouranos (Oudgrieks: Οὐρανός) of Uranus (gelatiniseerd) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de personificatie van de hemel. Volgens Hesiodos hangt deze hemelkoepel zo hoog boven de [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

0   1

Ouranos


Ouranus = Our-an-us, is de oorspronkelijke (our) hemel An); als zoon van Chaos (het Al) en Gaia (stoflijk beginsel) is hij gelijk aan Christos, die de partner is van Sophia, welke het scheppende aspect is van Barbelo (= Gaia). Hij is gelijk aan de Hindoeïstische Varuna, wat "bedekken" betekent; dat is het bedekken (overspannen) van de Aarde.
Tom Dorbeck - 25 maart 2021

Betekenis van Ouranos toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Olympos Palladion >>