Betekenis Oude duinen
Wat betekent Oude duinen? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Oude duinen. Je kunt ook zelf een definitie van Oude duinen toevoegen.

1

0   0

Oude duinen


De oudste duinen liggen direct aan de noordkant van het dorp. Het dorp is er gedeeltelijk zelfs op gebouwd langs de straat Noorderstreek. Deze duinen stammen nog van het eiland zoals het rond 1500 was [..]
Bron: www.natuurinformatie.nl

2

0   0

Oude duinen


duintjes die op de strandwallen zijn gevormd. De oude duinen zijn al snel vastgelegd door de plantengroei en daardoor minder hoog dan de jonge duinen. Een tweede reden voor hun geringere hoogte is dat [..]
Bron: scholieren.com

3

0   0

Oude duinen


Oude duinen is de naam voor een generatie duinen in Noordwest-Europa. De term 'oude' verwijst naar de ontstaansperiode in vergelijking tot de jonge duinen.
Bron: nl.wikipedia.org

4

0   0

Oude duinen


Oude duinen De oudste duinen liggen direct aan de noordkant van het dorp. Het dorp is er gedeeltelijk zelfs op gebouwd langs de straat Noorderstreek. Deze duinen stammen nog van het eiland zoals het rond 1500 was. Kalk en plantenIn deze oude duinen heeft het volgende proces gespeeld. Het regenwater spoelde in de loop van de eeuwen de kalk uit het zand van die duinen weg. De planten die van kalk houden en die hier vroeger groeiden, zoals duindoorn, zijn verdwenen. Er groeien bijna alleen nog maar mossen. Aan de noordzijde van de oude duinen groeit nog wel de eikvaren. Langs de hellingen staan de planten hazenpootje en duinruit. Op kale plekken komen de duinreigersbek en muurpeper voor.
anoniem - 17 februari 2016

Betekenis van Oude duinen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Dornes Constructor >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen