Betekenis Minotaurus
Wat betekent Minotaurus? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord Minotaurus. Je kunt ook zelf een definitie van Minotaurus toevoegen.

1

3   0

Minotaurus


De Minotauros (Oudgrieks: Μινώταυρος - "Minos-stier") of Minotaurus (Lat.) is een figuur uit de Griekse mythologie. Het is een schepsel met de kop en de staart van een stier maar h [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2

2   0

Minotaurus


Schepsel met de kop van een stier en het lichaam van een mens. Het wezen woonde in een labyrint op Kreta en werd gedood door de held Theseus.
Bron: historiek.net

3

2   0

Minotaurus


Volgens een mythe een half-stier, half-mens die in het labyrinth bij bij het paleis van Knossos leefde en waaraan elk jaar de zeven mooiste meisjes en de zeven sterkste jongens van Athene aan geofferd [..]
Bron: users.pandora.be

4

2   0

Minotaurus


Koning Minos (ll) van Kreta had een zoon, die zijn trots en vreugde uitmaakte. Op een kwade dag (mogelijk in het jaar 1289 v. Chr.) kreeg de koning het ontstellende bericht dat zijn zoon Androgeus door koning Aegeus van Athene (1295 - 1269) was vermoord. Minos dorstte naar wraak. Met de grootste spoed verzamelde hij zijn leger en leidde het naar At [..]
Bron: histoportal.nl

5

1   0

Minotaurus


Volgens een mythe een half-stier, half-mens die in het labyrinth bij bij het paleis van Knossos leefde en waaraan elk jaar de zeven mooiste meisjes en de zeven sterkste jongens van Athene aan geofferd [..]
Bron: users.telenet.be

6

0   0

Minotaurus


De Mythe :
De Minotauros is een figuur met de kop en de staart van een stier maar het lichaam van een man.
Minos, de koning van Kreta had een meningsverschil met zijn broers over de vraag wie de rechtmatige koning was. Minos bad de zeegod Poseidon om een teken dat hij de rechtmatige koning was. Poseidon stuurde een witte stier als teken van het koningschap, op voorwaarde dat die stier meteen zou worden geofferd. Minos hield zich niet aan deze belofte. Uit wraak zorgde Poseidon ervoor dat Pasiphaë, de vrouw van Minos, verliefd zou worden op de stier. Een Atheense architect bouwde daarop een houten holle koe waarin Pasiphaë kon gaan liggen en gemeenschap kon hebben met de stier. Nadat de stier haar had bevrucht, werd de minotaurus geboren.
De Minotauros werd gevaarlijk omdat het vlees at en werd daarom opgesloten in het Labyrint. Wie er eenmaal binnen was, kon de uitgang niet meer vinden. Eén keer per jaar werden zeven jongens en zeven meisjes uit Athene als voedsel het Labyrint ingedreven.
De koningszoon Theseus, kon dit niet meer aanzien dat telkens weer mensen in het labyrinth werden opgesloten en besloot vrijwillig mee te gaan om de minotaurus te doden. Hierbij kreeg hij hulp van Ariadnes, ze gaf hem een draad waarmee hij de weg terug zou vinden. Theseus ging het Labyrint binnen. Hij doodde de Minotauros met het zwaard dat hij van zijn vader had gekregen en vond met de draad van Ariadne de uitgang terug.
Niemand bijzonder - 26 januari 2021

7

0   2

Minotaurus


De Minotaurus was een man met het hoofd van een stier, die geboren werd uit een verhouding van koningin Pasiphae van Kreta met een stier. Het beest was ver weggestopt in een labyrint en ieder jaar werden er maagden aan het beest opgeofferd om zijn honger te stillen. Hij werd uiteindelijk vermoord door Theseus.
Bron: histoportal.nl


Betekenis van Minotaurus toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Michail Saakasjvili Molukkers in Nederland >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen