Betekenis Immuunsysteem
Wat betekent Immuunsysteem? Hieronder vind je 16 betekenissen van het woord Immuunsysteem. Je kunt ook zelf een definitie van Immuunsysteem toevoegen.

1

7   2

Immuunsysteem


( biologie ) een verdedigingssysteem in een organisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden
Bron: nl.wiktionary.org

2

2   1

Immuunsysteem


Het systeem eigen aan het lichaam waarmee het zich beschermt tegen bacteriën en virussen of elk ander "vreemd" voorwerp. Dit kan gaan van een kleine splinter in de huid, die uitzweert, tot een getransplanteerd orgaan. Men noemt dit ook het afweersysteem.
Bron: nvn.nl

3

2   1

Immuunsysteem


Systeem in het lichaam dat zorgt voor de afweer tegen lichaamsvreemde stoffen zoals bacteriën, virussen en tumoren. Dit afweersysteem maakt daarvoor zogenaamde afweercellen en/of afweerstoffen (antilichamen), die in staat zijn “vreemde cellen” te vernietigen en op deze manier het lichaam te beschermen tegen ziekte. Deze antilichamen he [..]
Bron: diagnoseborstkanker.nl

4

2   1

Immuunsysteem


Het lichaamseigen systeem dat tegen infecties en ziekten vecht. Wordt ook het immuunstelsel genoemd.
Bron: borstkanker.blog.nl

5

2   1

Immuunsysteem


Systeem in het lichaam dat zorgt voor de afweer tegen lichaamsvreemde stoffen zoals bacteriën, virussen en tumoren. Dit afweersysteem maakt daarvoor zogenaamde afweercellen en/of afweerstoffen (antilichamen), die in staat zijn †œvreemde cellen† te vernietigen en op deze manier het lichaam te beschermen tegen ziekte. Deze antilichamen herkennen op het celoppervlak van virussen of kankercellen de aanwezigheid van lichaamsvreemde eiwitten (zogenaamde antigenen of receptoren) en binden zich daaraan om deze cellen vervolgens te vernietigen.
anoniem - 17 februari 2016

6

2   2

Immuunsysteem


Het systeem waarmee een groot aantal cellen en moleculen in het lichaam samenwerken om het lichaam te beschermen tegen indringers: virussen, schadelijke bacteriën en parasieten. Het immuunsysteem werkt ook als opruimer van gifstoffen en zieke lichaamscellen. Er kunnen zich echter complicaties voordoen: Soms keert het immuunsysteem zich per ongeluk [..]
Bron: nierstichting.nl

7

1   1

Immuunsysteem


Het afweersysteem van het lichaam tegen ziektekiemen en andere schadelijke stoffen, bestaande uit bepaalde cellen (onder andere de witte bloedcellen en de lymfeklieren) en de daar gemaakte stoffen (zoals antistoffen).     
Bron: endometriose.nl

8

1   1

Immuunsysteem


Verdedigingssysteem van het lichaam met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden.
Bron: glossary.diergeneesmiddelen.info

9

2   2

Immuunsysteem


Het verdedigingssysteem van het lichaam
Bron: phadia.com

10

1   1

Immuunsysteem


Ons lichaam heeft twee systemen die aan de immuunreactie deelnemen. Dit zijn het zogenaamde aangeboren immuunsysteem en het verworven immuunsysteem.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

11

1   1

Immuunsysteem


een complex systeem van verschillende celtypes die het lichaam beschermen tegen ziekteverwekkende organismen en andere vreemde indringers.
Bron: mscenter.be

12

1   1

Immuunsysteem


Verdedigingssysteem van het lichaam met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden.
Bron: gezondheid.noorseboskatten.net

13

1   2

Immuunsysteem


Het menselijk immuunsysteem is het geheel aan cellen en stoffen in het lichaam dat als taak heeft ziektekiemen en ongewenste indringers onschadelijk te maken. De witte bloedcellen vormen een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. Deze verzameling cellen, met verschillende functies, bevinden zich in de bloedbaan en de lymfe, en kunnen ziektever [..]
Bron: bijsluiterwoordenboek.nl

14

1   2

Immuunsysteem


Het immuunsysteem is een verdedigingssysteem met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De Latijnse term immunis betekent vrijgesteld, verwijzend naar bescherming tegen indringe [..]
Bron: nl.wikipedia.org

15

1   2

Immuunsysteem


Afweersysteem.
Bron: koemelkallergie.nl

16

1   2

Immuunsysteem


afweersysteem.
Bron: bd.com

Betekenis van Immuunsysteem toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< immuun immuuntherapie >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen