Betekenis Hefboomwerking
Wat betekent Hefboomwerking? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Hefboomwerking. Je kunt ook zelf een definitie van Hefboomwerking toevoegen.

1

2   0

Hefboomwerking


Het verschijnsel dat met een afgeleid product als een warrant of een optie een procentueel veel hogere winst te behalen valt dan met de onderliggende waarde zelf. Zie ook leverage voor een uitgewerkt voorbeeld.
Bron: the-web-library.com

2

1   0

Hefboomwerking


Het mechanisme waarbij een beperkte inzet leidt tot een relatief groter resultaat. Bij afgeleide producten* gaat het om het mechanisme waarbij met een fractie van een belegging in de onderliggende waarde dezelfde nominale opbrengst gerealiseerd kan worden als met een rechtstreekse belegging in het actief*. De operationele hefboom in bedrijven wordt [..]
Bron: kbcam.be

3

1   0

Hefboomwerking


Het verschijnsel dat met een afgeleid product als een warrant of een optie een procentueel veel hogere winst te behalen valt dan met de onderliggende waarde zelf.
Bron: ondernemersunited.nl

4

1   0

Hefboomwerking


Hefboomwerking, hefboomeffect of leverage in het Engels, is het mechanisme waarbij een beperkte inleg leidt tot een relatief groter resultaat. Bij afgeleide producten kan men door een fractie in de onderliggende waarde te beleggen hetzelfde resultaat behalen als rechtstreeks tegen het volle pond te beleggen in het actief of de betrokken beleggingsc [..]
Bron: deaandelenspeurder.eu

5

1   0

Hefboomwerking


Ook wel 'leverage' of 'gearing'. Hiervan is sprake wanneer een beleggingsproduct heftiger in koers beweegt dan de koers van het onderliggende product. Daardoor kunnen relatief grote winsten of verliezen worden gegenereerd.
Bron: raboglobalmarkets.nl

Betekenis van Hefboomwerking toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< hem Hefeydd >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen