Betekenis HTML
Wat betekent HTML? Hieronder vind je 53 betekenissen van het woord HTML. Je kunt ook zelf een definitie van HTML toevoegen.

1

1   0

HTML


HTML of hypertext markup language is een markup-taal – afgeleid van SGML – om informatiepagina’s op internet (meer bepaald het www) aan te maken (‘to mark up’). HTML bestaat uit een aantal codes (de zogenaamde ‘tags’) waarmee zowel de structuur als de lay-out van een www-pagina kan worden gedefinieerd, zoals het in vet weergeven van een woord, het [..]
Bron: cjsm.vlaanderen.be

2

0   0

HTML


De afkorting "HTML" betekent "HyperText Markup Language".
anoniem - 6 december 2009

3

0   0

HTML


Hypertext markup language; standaard waarmee de structuur kan worden vastgelegd van pagina's van een website.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

4

0   0

HTML


HyperText Markup Language Taal waarin de layout van webpagina's wordt beschreven. HTML werd afgeleid van SGML. HTML 2.0 wordt beschreven in RFC 1866 van Tim Berners-Lee en Dan Connolly.
Bron: 4umi.com

5

0   0

HTML


HyperText Markup Language. Een stelsel van opmaakcodes waarmee webpagina's kunnen worden gemaakt.
Bron: emazing.nl

6

0   0

HTML


HTML is een afkorting van HyperText Markup Language. Het is een computertaal waarmee internetpagina’s gemaakt worden. Het zijn eigenlijk gewone tekstpagina’s met tussen de tekst allerlei besturingscod [..]
Bron: scholieren.com

7

0   0

HTML


Hyper Text Markup Language is programmeertaal voor het bouwen van websites, waardoor tekst, illustraties en links voor de bezoeker van een website zichtbaar en leesbaar zijn. Deze website is voor een groot deel geschreven in HTML. " />
Bron: gianottenprintedmedia.nl

8

0   0

HTML


een mysterieuze aandoening. Als in: ‘Met hem moet je opletten: hij heeft html, schijnt het. En ik heb gehoord dat ‘t besmettelijk kan zijn.’
Bron: neologismen.nl

9

0   0

HTML


Hypertext Markup Language, uitwisselingstaal waarin WWW-documenten zijn geschreven; zie PC+ nov 94; zie ook HTTP
Bron: ming-automatisering.nl

10

0   0

HTML


Hypertext Markup Language, uitwisselingstaal waarin websites zijn geschreven Zie ook: HTTP
Bron: icer.nl

11

0   0

HTML


De extensie voor HTML. Soms wordt .htm gebruikt Synonym met: htm Zie ook: html, Extensie
Bron: icer.nl

12

0   0

HTML


De taal waarmee webpagina's (en dus ook homepagina's) worden gemaakt heet HyperText Markup Language, ofwel HTML. Dit is niet anders dan een bestand dat bestaat uit codes in ASCII-formaat die de browse [..]
Bron: websitemaken.be

13

0   0

HTML


Hypertext Markup Language ( HTML ) is de basis opmaaktaal voor het maken van websites.
Bron: clickspecialist.nl

14

0   0

HTML


Hyper Text Mark-up Language Simple script language used to generate internet sites.
Bron: eu-energystar.org

15

0   0

HTML


HyperText Markup Language. Dit is de algemene programmeertaal waarin veel websites geprogrammeerd worden.
Bron: members.chello.nl

16

0   0

HTML


HTML staat voor Hyper Text Markup Language. HTML is een programmeertaal waarmee webpagina’s worden opgemaakt.
Bron: tokiogroup.com

17

0   0

HTML


HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een computertaal (meer specifiek, een opmaaktaal) voor de specificatie van documenten op het World Wide Web. Daarnaast is HTML een opmaaktaal zoals vele andere, met notaties voor het aangeven van nadruk in tekst, van kopjes, van indeling in paragrafen, van tabellen, en van plaatjes en multimedia (die ech [..]
Bron: koopcenter.be

18

0   0

HTML


HyperText Markup Language is the language in which pages on the World Wide Web are created.
Bron: seobook.com

19

0   0

HTML


HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een opmaaktaal voor de specificatie van documenten, voornamelijk bedoeld voor het World Wide Web.
Bron: ibkc.nl

20

0   0

HTML


Zie Hypertext Markup Language.
Bron: infolib.lotus.com

21

0   0

HTML


Dit staat voor HyperText Markup Language, een soort taal die op Internet wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen mooi op het Internet weer te geven. Zowat elke website is gemaakt in html. vgskdeboomhut.be bijvoorbeeld is ook in html gemaakt.
Bron: vgskdeboomhut.be

22

0   0

HTML


Dit staat voor HyperText Markup Language, een soort taal die op Internet wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen mooi op het Internet weer te geven. Zowat elke website is gemaakt in html.
Bron: whaaw.be

23

0   0

HTML


HyperText Markup Language - de programmeertaal voor web pagina lay-out.
Bron: meta-tags.be

24

0   0

HTML


Hyper Text Markup Language – dit is een taal waarin websites geschreven worden, een statische taal (geen koppeling met databases etc)
Bron: compasscreations.nl

25

0   0

HTML


Dit staat voor HyperText Markup Language, een soort taal die op Internet wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen mooi op het Internet weer te geven. Zowat elke website is gemaakt in html. Compucor-pcdokter bijvoorbeeld is ook in html gemaakt. Net zoals andere miljoenen sites op het Internet.
Bron: wafvallen-met-sonja.nl

26

0   0

HTML


Hypertext Markup Language; opmaaktaal voor webpagina's
Bron: help.sitegenie.nl

27

0   0

HTML


HTML of Hypertext Markup Language is een opmaaktaal waarbij de tekst zodanig wordt gemarkeert dat deze voor de browser een bepaalde betekenis krijgt en door elke webserver wordt herkent.
Bron: global-vision.be

28

0   0

HTML


Zie: hypertext markup language.
Bron: kennisconsult.nl

29

0   0

HTML


Een best eenvoudige taal, bestaande uit codes in tekstdocumenten die speciale teksteffecten en opmaak (lettertypen, vetgedrukte tekst enz) instellen om zo webpagina’s te genereren. HTML-codes roepen daarnaast ook afbeeldingen en andere documenten op die moeten worden weergegeven.
Bron: anouksweb.nl

30

0   0

HTML


HyperText Markup Language is a coding language used to make hypertext documents for use on the Web. HTML resembles old-fashioned typesetting code, where a block of text is surrounded by codes that indicate how it should appear. HTML allows text to be “linked” to another file on the Internet.
Bron: spotonvision.com

31

0   0

HTML


HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een taal voor de opmaak van documenten. HTML wordt vooral gebruikt op het internet, om webpagina's te tonen. Essentieel is dat HTML hypertekst mogelijk maa [..]
Bron: all2all.org

32

0   0

HTML


Hypertext Markup Language. De belangrijkste taal die wordt gebruikt om webpagina's te maken en vorm te geven. Hiermee worden de lay-out, het ontwerp en de weergave van tekst, hyperlinks, afbeeldingen [..]
Bron: nl.norton.com

33

0   0

HTML


Hyper Text Markup Language: de taal HTML die gebruikt wordt om documenten voor WWW te maken. Browsers zijn in staat HTML te vertalen in documenten met tekst, beeld en geluid. Door het aanklikken in Internet Explorer van View en vervolgens Page Source ziet u de HTML-codes van de bewuste pagina.
Bron: uhasselt.be

34

0   0

HTML


HyperText Markup Language - de programmeertaal voor web pagina lay-out.
Bron: metatags.nl

35

0   0

HTML


Dit staat voor HyperText Markup Language, een soort taal die op Internet wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen mooi op het Internet weer te geven. Zowat elke website is gemaakt in html. Compucor-pcd [..]
Bron: compucor-pcdokter.nl

36

0   0

HTML


'HyperTekst Markup Language'- Dit is de taal waarin tekst voor www pagina's
Bron: be-wired.nl

37

0   0

HTML


Hier niet de taal die gebruikt wordt om een webpagina te schrijven, maar: hydroxy-trimethyllysine.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

38

0   0

HTML


(Hyper Text Markup Language) Een taal die gebruik maakt van codes om webpagina's op te maken en webinformatie te verspreiden.
Bron: msnimstore-ht.dl.msecn.net

39

0   0

HTML


Zie Hypertext Markup Language
Bron: office.microsoft.com

40

0   0

HTML


De taal waarin de meeste pagina's op het World Wide Web zijn geschreven.
Bron: dfoxxhosting.nl

41

0   0

HTML


HyperText Markup Language. Een documentbeschrijvingstaal om webpagina’s te maken.
Bron: html-site.nl

42

0   0

HTML


Afkorting van
Bron: strato-faq.nl

43

0   0

HTML


(Hyper Text Markup Language) een verzameling opmaakcodes waarmee een web pagina's gemaakt worden. Kies in uw browser de optie "View" en dan "Document Source", dan zult u de HTML codes van deze pagina zien.
Bron: netadvies.nl

44

0   0

HTML


Staat voor HyperText Markup Language, de taal waarin websites worden geschreven en opgemaakt. In een HTML-pagina kan zowel content als structuur en opmaak staan.
Bron: mediocre.nl

45

0   0

HTML


HyperText Markup Language. De taal waarin bestanden op www worden opgemaakt. Hierin is ook de manier beschreven waarin men hyperlinks moet opnemen. Zie ook http.
Bron: pharez.com

46

0   0

HTML


Hyper Tekst Markup Language Instructies voor de webbrowser mbt de structuur van de website. (Een website staat niet op de server zoals u hem ziet. De webserver levert enkel de inhoud van de website aan en een lijst met instructies voor de browser over hoe hij deze inhoud moet weergeven. (als: deze afbeelding moet rechtsboven en deze tekst moet onde [..]
Bron: workingdownstairs.nl

47

0   0

HTML


De opmaaktaal, waarmee webpagina's worden gemaakt. De taal bevat onder meer tags (opdrachten waarmee de opmaak van een document kan worden vastgelegd).
Bron: lerarentools.be

48

0   0

HTML


(Hyper Text Markup Language) Is de opmaaktaal die gebruikt wordt om internet-webpagina's te maken. Een HTML-document bevat zowel tekst als opmaakcodes en mogelijk ook 'links' naar andere documenten op het Internet.
Bron: vlis.nl

49

0   0

HTML


HTML is de computertaal waarmee website pagina’s worden geschreven. De opmaak van de pagina’s gebeurt vervolgens met CSS.
Bron: weblicity.nl

50

0   0

HTML


Afkorting voor Hyper Text Markup Language. Markup taal waarmee webpagina’s worden gestructureerd. HTML is ontwikkeld als een platformonafhankelijke taal, zodat informatie door iedere computer gelezen kan worden.
Bron: webrichtlijnen.nl

51

0   0

HTML


De afkorting van HyperText Markup Language
Bron: volkabulaire.nl

52

0   0

HTML


HTML betekent Hyper Text Markup Language HTML is de taal waarmee documenten gemaakt worden die je op het World Wide Web bekijkt, bijvoorbeeld deze pagina. Met HTML is het mogelijk om binnen een docume [..]
Bron: wat-betekent.nl

53

0   0

HTML


Een afkorting voor: `Hyper Text Markup Language`. Het is een programmeertaal waarmee u Internet-pagina`s kunt opmaken. Hiervoor dient u een groot aantal opmaakcodes te gebruiken. Moderne Internet-editors zoals de Nederlandstalige `Microsoft FrontPage` omzeilen het probleem. U maakt de pagina`s op en het programma voegt de HTML-codes toe.
anoniem - 17 februari 2016

Betekenis van HTML toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< HTH hts >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen