Betekenis D-klimaat
Wat betekent D-klimaat? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord D-klimaat. Je kunt ook zelf een definitie van D-klimaat toevoegen.

1

0   0

D-klimaat


Continentaal klimaat volgens de indeling van de klimatoloog Köppen. De D-klimaten komen uitsluitend voor op de grote continenten van het noordelijk halfrond tussen 40 en 80° NB, in de brongebieden van de continentaal polaire lucht. Door de beperkte zee-invloed zijn de verschillen tussen zomer- en wintertemperatuur groter dan bij een zeeklimaat De [..]
Bron: home.kpn.nl/neele050/

2

0   0

D-klimaat


zie continentaal klimaat
Bron: blaucapel.nl

3

0   1

D-klimaat


Wat?
Het D-klimaat oftewel het landklimaat. Door beperkte zee-invloed zijn de verschillen tussen zomer- en wintertemperatuur groter dan bij het Zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur van de koudste maand is lager dan 3 graden celsius, terwijl de temperatuur van de warmste maand boven 10 graden celsius blijft.Het landklimaat is verdeeld in 3 verschillende delen:
Het Ds klimaat: Het type Ds, Met de droge periode in de zomer. Dit klimaat komt niet voor, vanwege de aanwezigheid van een thermisch lagedrukgebied.
het Dw klimaat: Het komt Alleen voor in Oost-Siberië en Noord-China. Dit is het meest tot het vasteland behorend klimaat, met hele droge winters, samenhangend met een thermisch hogedrukgebied.
Het Df klimaat: Een vochtig en koud klimaat. Wat betreft de neerslaghoeveelheid is er geen kenmerkend verschil tussen de winter en de zomer. Het Df-klimaat vindt men vooral langs de westkusten van de noordelijke continenten.
Sem van de Wijdeven - 15 april 2022

Betekenis van D-klimaat toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Diktelijn Doldrum >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen